Curlies Only

Verschil tussen krullenkapper en de ‘gewone’ kapper

Krullen hebben hun eigen unieke charme en karakter. Ze voegen volume, textuur en een speelsheid toe aan je uitstraling. Maar om die krullen op hun best te laten uitkomen, is het belangrijk om te begrijpen dat ze een andere aanpak vereisen dan stijl haar. Een krullenkapper is gespecialiseerd in het knippen van krullen en weet precies wat nodig is om jouw krullen te laten stralen. In deze blogpost leggen we uit waarom krullen anders geknipt moeten worden dan stijl haar en wat het verschil is tussen de twee technieken.

De unieke structuur van krullen

Krullend haar heeft van nature een andere structuur dan stijl haar. Krullen variëren in dichtheid, dikte en vorm, van losse golven tot strakke spiraalkrullen. Deze diversiteit vraagt om een op maat gemaakte aanpak wanneer het gaat om het knippen en stylen van krullend haar. De manier waarop krullen vallen, krimpen en bewegen is totaal anders dan bij stijl haar, wat betekent dat een traditionele kniptechniek vaak niet het gewenste resultaat oplevert.

Waarom krullen anders geknipt moeten worden

Het belangrijkste verschil tussen krullen en stijl haar is het krulpatroon en de elasticiteit. Krullend haar veert op wanneer het droogt, wat betekent dat het korter lijkt dan wanneer het nat is. Daarom is het essentieel dat een krullenkapper de krullen in hun natuurlijke staat knipt – dat wil zeggen: droog en in de krul. Dit voorkomt verrassingen zoals een kapsel dat korter uitvalt dan verwacht. Een krullenkapper weet hoe ze de krullen moeten knippen om het beste uit jouw krulpatroon te halen, zonder de natuurlijke veerkracht te verstoren.

Volume en vorm

Krullen hebben een natuurlijk volume dat goed kan worden geaccentueerd met de juiste kniptechniek. Een krullenkapper is getraind om te werken met de natuurlijke vorm en volume van krullen. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met de verschillende lagen en de manier waarop het haar valt. Bij stijl haar is het vaak de bedoeling om een gladde, rechte afwerking te creëren, maar bij krullen draait alles om het creëren van een mooie, vloeiende vorm die de natuurlijke beweging van het haar volgt.

Voorkomen van pluizig haar

Het verkeerd knippen van krullen kan leiden tot pluizig haar en een gebrek aan definitie. Een ervaren krullenkapper gebruikt speciale technieken, zoals het knippen van individuele krullen om te voorkomen dat de krullen uit elkaar vallen en hun vorm verliezen. Dit helpt om pluis te minimaliseren en de krullen veerkrachtig en goed gedefinieerd te houden.

Wat doet een krullenkapper anders?

Een krullenkapper is een specialist die precies weet hoe krullend haar werkt en wat het nodig heeft. Hier zijn een paar technieken die krullenkappers gebruiken die anders zijn dan bij het knippen van stijl haar:

Droog knippen: In tegenstelling tot stijl haar, dat vaak nat wordt geknipt, worden krullen meestal droog geknipt. Dit komt omdat droog knippen de natuurlijke vorm van de krullen respecteert en helpt om de lengte en vorm nauwkeurig te bepalen.

Individuele krullen knippen: Krullenkappers knippen vaak krul voor krul, zodat elke krul op de juiste manier valt en de natuurlijke textuur wordt versterkt.

Lagen toevoegen: Bij krullend haar is het toevoegen van lagen cruciaal om de natuurlijke beweging te behouden en het gewicht te verdelen. Dit zorgt ervoor dat de krullen niet te zwaar worden en plat gaan liggen.

Het verschil tussen een krullenkapper en een gewone kapper

Een reguliere kapper is vaak opgeleid om voornamelijk stijl haar te knippen en heeft mogelijk niet de specifieke kennis en ervaring die nodig is om krullen op de juiste manier te behandelen. Een krullenkapper daarentegen, heeft zich gespecialiseerd in het knippen, stylen en verzorgen van krullend haar. Ze begrijpen dat geen enkele krul hetzelfde is en dat elke krul een andere benadering nodig heeft om tot zijn recht te komen.

Conclusie

Als je gezegend bent met krullen, is het belangrijk om te kiezen voor een gespecialiseerde krullenkapper die de unieke behoeften van jouw haar begrijpt. Krullen vragen om een andere kniptechniek dan stijl haar vanwege hun unieke structuur, elasticiteit en vorm. Bij Curlies Only weten onze krullenkappers precies hoe ze jouw krullen moeten behandelen, zodat ze altijd hun beste vorm laten zien.

Wil je je krullen laten knippen door een professional die begrijpt wat jouw haar nodig heeft? Maak dan vandaag nog een afspraak bij Curlies Only en ervaar het verschil van een echte krullenkapper!

Bekijk ook:

Nieuwste berichten

Waarom een krullenroutine meerdere stappen vereist Als je krullen hebt, weet je waarschijnlijk dat het verzorgen van krullend haar een […]

Krullen hebben hun eigen unieke charme en karakter. Ze voegen volume, textuur en een speelsheid toe aan je uitstraling. Maar […]

Als je krullen hebt, weet je dat het vinden van de juiste haarverzorgingsroutine essentieel is om je lokken gezond en […]

Scroll naar boven